Editörden

Editörden

  • Ülkü Akarirmak

Turk J Osteoporos 2008;14(1):-

Degerli Meslektaslarim;

Yaz aylarinda, yogun çalisma ile geçen kistan sonra dinlenme, rekreasyon ve D vitamini depolama firsati bulmanizi diliyoruz.


Dergimizin bu sayisinda sizlere yenilik olarak Uluslararasi dergilerde yayinlanan bazi çalismalarin özetlerinden bir seçki hazirladik.’Progress in Osteoporosis’ isimli, peryodik oalarak 4 ayda bir yayinlanan ve Prof. Dr. Ego Seeman’in Editörlügünü yaptigi dergide dünyada osteoporoz konusunda yeni yayinlar taranarak uygun görülenlerin özetlerine yer verilmektedir. Prof. Ego Seeman’dan bu konuda izin alinmistir. Begeninizi kazanirsa Derginin diger sayilarinda da özetlerin yayinlanmasini sürdürmeyi düsünüyoruz.


3. Ulusal Osteoporoz Kongre için çalismalar hizlanarak devam etmektedir. Üç yilda bir düzenlenen bu kongreye bildiri, yarisma, proje ve katiliminizla destek vermenizi diliyoruz. Hazirladiginiz bildiri özetlerinin mümkün oldugunca yayin haline getirilmesi için dergimize yazi halinde de yollanmasini öneriyoruz.


Hepinizin kongrelerden tanidigi, IOFin uzun yillar baskanligini yürüten Prof. Dr. Pierre Delmasin vefatini üzülerek ögrendik ve sizlerle paylasmayi isteriz.


Ekim 2008 Antalya’da Kongrede görüsmek dilegiyle,