Editörden

Editörden

  • Merih Saridogan

Turk J Osteoporos 2004;10(2):-

Degerli meslektaslarim


2005 yili 2. sayisi ile tekrar birlikteyiz. Degerli katkilariniz ile dergi giderek hak ettigi düzeye ulasmaktadir. Böylece hem okur kitlesi artmakta hem de dergide yayinlanmak üzere gönderilen arastirma sayisi yükselmektedir. Makale sayisinin artmasi danisma kurulundaki meslektaslarimizin da yükünü artiracaktir. Bu arada danisma kurulunda bulunan tüm meslektaslarimin yogun is tempolari içinde degerlendirme için ayirdiklari zaman ve emek için tesekkür etmek istiyorum. Bundan sonra ulasimdaki gecikmeleri ve diger sorunlari ortadan kaldirmak amaci ile bu degerlendirmeleri elektronik ortamda gerçeklestirmeyi planlamaktayiz. Danisma kurulu üyelerinin elektronik posta adreslerine en kisa sürede ulasmamiz ile bu uyulamaya geçme firsati bulacagiz. Konuyla ilgilenmeniz bizi sevindirecektir.


Bu sayimizdaki 1. makale belki de sizi sasirtacaktir. Süreli yayincilikta dergimizin gerek kalitesini artiracak gerekse Indeks Medikus’a girmemizi kolaylastiracak bu yazinin dergimizde yayinlanmasina izin veren Geriatri Dergisi Editörlügüne ve yazari sayin Mahir Özmen’e tesekkür ediyorum.


Dergi kapsaminda bir yenilige de yer vermek istiyoruz. 28.5.2004 tarihinde katildigimiz Tubitak/Ulakbim tarafindan Ankara’da düzenlenen “Saglik Bilimlerinde Süreli Yayincilik” sempozyumunda özellikle saglik bilimlerinde Türkçe yazim dilinini iyi kullanilmadigi vurgulandi. Biz de bundan sonraki sayilarimizda konumuzla ilgili ortak bir dil olusturma amaciyla “dil anket sayfasi” olusturmak istiyoruz. Konu ile ilgilenen meslektaslarimizin desteklerini bekliyoruz.


24-26 Haziran’da Erkek Osteoporozu Sempozyumunda Izmir/Çesme’de bulusmak dilegi ile sevgi ve saygilarimi sunuyorum.