Editörden

Editörden

  • Merih Saridogan

Turk J Osteoporos 2002;8(4):-

Degerli meslektaslarim,


2002’nin son sayisinda çok güzel geçen bir kongrenin ardindan merhaba...


7-11 Ekim 2002 tarihleri arasinda Antalya/Belek’te gerçeklestirilen 1. Ulusal Osteoporoz Kongresi’ni tanimlamak için yeterli bir kelime bulmakta çok zorlandim.


Kongreye 800 hekim katildi, yurtiçi ve yurtdisindan çok sayida katilim ile bilimsel doruga ulasan kongre sosyal yönden de en üst düzeyde idi. 5 günlük kongrede 2 kez kongre haberlerini kapsayan gazete çikarildi.


Kongre sonunda degisik branslardan ögretim üyelerinin katildigi bir konsensus toplantisi yapildi ve bir rapor düzenlendi. Kongreye katilamayan meslektaslarimiz için konsensus raporunun tamami dergide yayinlanmaktadir. Yararli olmasini dileriz.


Ilk kongrenin bu kadar üst düzeyde olmasinda çok büyük emekleri ve katkilari olan Kongre Bsakani Prof.Dr. Yesim Gökçe Kutsal ve ekibini kutluyor ve tesekkür ediyoruz.


Dernek yönetim kurulunun aldigi kararla ulusal kongre 3 yilda bir tekrarlanarak devamlilik kazanacaktir. Yeni Yönetim Kurulu üyeleri derginin editörlügü ve editör yardimciliginin ayni sekilde devam etmesini istediler. Gösterdikleri güvene ben ve Prof.Dr. Ülkü Akarirmak tesekkür ederiz. Iki yil daha birlikte olmaktan onur duyacagiz.


Yeni bir yilda tekrar birlikte olmak dilegi ile sevgi ve saygilarimi sunarim.