Editörden

Editörden

  • Yeşim Kirazlı

Turk J Osteoporos 2024;30(1):0-0

Sevgili Meslektaşlarımız,

Öncelikle değerli meslektaşlarımıza akademik çalışmaların meyvesi olarak hazırladıkları araştırma makalesi ve olgu sunumlarını yayınlanmak üzere Emerging Sources Citation Index (ESCI) tarafından indekslenen dergimize düzenli olarak ilettikleri için çok teşekkür ederiz.

Dergimizin 2024 yılının ilk sayısında da bu akademik çalışmaları yayınlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.
Dünya Osteoporoz Kongresi (WCO-IOF-ESCEO) 11-14 Nisan 2024 tarihlerinde Londra’da yapılmıştır. International Osteoporosis Foundation (IOF) ve European Society for Clinical and Economic Aspects of Osteoporosis and Osteoarthritis (ESCEO) tarafından hazırlanan bu kongrenin bilimsel komitesi 9755 katılımcı sayısıyla kongrenin çok başarılı geçtiğini ifade etmiştir. Bu kongrede Türkiye Osteoporoz Derneği tarafından ‘Atletlerde Kemik Sağlığı’ konulu bir sempozyum gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Dernek Başkanımız Prof. Dr. Şansın Tüzün’ün Ulusal Dernekler Komitesi Başkan Yardımcısı olarak atandığı bilgisi bu kongre sırasında verilmiştir. Kendisini bu onurlu görev için gönülden kutluyoruz.

Uluslararası katılımlı 8. Ulusal Osteoporoz Kongresi 21-24 Kasım 2024 tarihlerinde Antalya’da yapılacaktır. Ajandanıza kaydetmenizi rica ediyoruz. Bu kongre için kas-iskelet sistemi sağlığına yönelik heyecan verici bir bilimsel program hazırlanmaktadır.

Siz değerli meslektaşlarımıza mutluluğun ve başarının yaşamınızdan eksik olmamasını dileyerek, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Editör
Prof. Dr. Yeşim Kirazlı